Moto sustret Kula 2018.

Moto sustret Kula 2018.

Moto sustret Kula 2018.

Tužni kirbaj

 

Bilo jednom jedne godine u Kuli. Republika Srbija, zlatno doba.

Ja stvarno ne znam kome su se zamerili ovi dobri ljudi iz Kule, ali veliki Bog je očigledno našao nešto što mu nije bilo po volji, pa je iscedio oblake po moto susretu. Kud se Svevišnji nameračio na moto susret, tu su i ovi uzurpatori vlasti, mrsomudi (narod) blokirali puteve iz čista mira. U sred "Zlatnog doba". Uglavnom,.... kontalo se i da se poseti susret samo aVtomobilom, ali kiša je toliko tukla da su i poljoprivrednici išli kod popa da kaže Gospodu da oladi malo.
Posle kiše, koja je počela da jenjava negde oko 17 časova, sačekali smo i da građani nezadovolji konstantnim povećanjem cena goriva odblokiraju puteve u zakazanoj protestnoj blokadi puteva.
Naše putovanje je prteklo bez ikakvih problema. Kula nije daleko od Apatina i sigošmo očas posla. Nije se ni na pauze zastajalo, jer nas je vreme okrepilo dovoljno. Nigde usput nismo naišli na blokadu puteva.

U Kuli se ulaz na moto susret naplaćivao PO MOTORU 300rsd,...

što je nam nije bilo po volji, ali, nji'ov susret nji'ova pravila. Sam suret je više ličio na tužni kirbaj, sve pokislo i jadno. Naravno da su se organizatori potrudili da sve bude maksimalno dobro, ali Onaj gore, je kontao drugačije i tako je i prošao susret. Slabo u petak, a subota isto tužna. Sa druge strane, a u istom moto susretu, pasuljčina je bila vrhunska! Baš dobar pasulj, što bih i naglasio, to što kažu, da o ovome...nije istina. Stvarno dobar pasulj, a bilo je i roštilja. Roštilj ne mere biti loš, a pasulj je pasuljčina. Bilo je i bajkerskih igara, ali slabo ljudi, malo i pešaka te je bio i nikaki odziv za igre. Ipak u Apatinu Andoni Zubizarreta animira ljude, pa je odziv za igre velik kao odziv na Cecinom koncertu. Standardna igra na moto susretima; ispijanje piva. Druga igra je bila udaranje mnogo naduvane velike flaše i poenta je da se flaša sruši. Samo pripadnik Vojske Srbije, Pican je uspeo da zaljulja flašu, ostali jok. Pican je dobi 10 bonova, što je znak i Žbubiju da se otvori za bonove kada budu igre u Apatinu.
Defile ili nije bio ili smo ga mimoišli. Dok smo mi bili tamo, defilea nije bilo. Striptizeta isto nije bilo, a čekali smo kao Godoa. Međutim bio je na bini glavni bend Ritam Nereda. Fenmenala bina i fenomenalno ozvučenje i osvetljenje. Bend je otprašio svoje vrhunski, ko to voli voli. Bilo je dopojasagolih koji su sa sve falšom brlje skakali i šutali se ispred bine. Znači njima je bilo ok, a takav bend traži takav ples.
Tužne fotografije sa susreta su nastale prilikom razmene brojeva, kada se na poziv broja iz Srbije na mobtelu iz Našica pojavio broj Španije. Ono jest tačno da Španije nije priznala jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova, ali kakve to veze ima sa brkanjem naše i španske mreže nemamo pojma.
Brojeve smo razmenili porkama.
Ujutro se gibalo na posao, a svakako nam se nije noćilo jer smo poneli šator, ali ne i gumeni čamac na koji bismo stavili šator.
Put nazad je bio bez problema. Patrole, komada dva samo U Somboru, ali su nas iskulirali.

Kuljanima želimo sledeće godine sunčano vreme i bespaltan ulaz za motoriste.

dragan